ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

ΟΛΚΕ: Ρατσιστικές οι δηλώσεις Φαήλου Κρανιδιώτη, Παναγιώτη Ψωμιάδη και Πειραιώς Σεραφείμ

Posted in θεσμική ομοφοβία, ομοφοβικές δηλώσεις by stopomofovia on January 5, 2011

Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας
Μη κερδοσκοπικό σωματείο – Αρ. Απ. Πρωτοδ: 4126/2004
Χαλκοκονδύλη 25, 10432 – Αθήνα
τηλ: 6947434353 – 2105237408
www.olke.org – info@olke.org

 

Δελτίο Τύπου

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2010

Θέμα: Ρατσιστικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ και του Μητροπολίτη Πειραιώς

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς και εκ προθέσεως χρήσης ρατσιστικού λόγου που κανένας εχέφρων νους δεν θα συμφωνούσε ότι αποτελεί τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο έκφρασης.

Στις 20 Δεκεμβρίου στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα μηδέν» του MEGA ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ Σεραφείμ εξέφρασε την αγωνία του αναφορικά με την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας αποδίδοντας την σε συνωμοσία του Διεθνούς Σιωνισμού όπου χρησιμοποιούνται οι μονογονεϊκές οικογένειες και τα ομόφυλα ζευγάρια με στόχο «την καταστροφή της οικογένειας που είναι το κύτταρο της κοινωνίας». Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας γιατί τέτοιες δηλώσεις υποκινούν το φυλετικό μίσος κατά παράβαση του Ποινικού Κώδικα, αλλά και την βαθειά μας λύπη γιατί οι απαράδεκτες αυτές εκφράσεις προωθούν τον φανατισμό, ακόμα και αν πρόκειται για προσωπικές θέσεις και απόψεις. Ιδιαίτερα, δε, όταν γίνονται λίγες ημέρες πριν την ημέρα των Χριστουγέννων.

Αμέσως μετά έρχεται διαδικτυακό άρθρο του κ Φαήλου Κρανιδιώτη (φωτο) – στενού συνεργάτη του κ Αντώνη Σαμαρά – όπου αποδίδεται η αδυναμία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε «αδελφίστικα κόλπα» που υπονομεύουν τη ραχοκοκαλιά του κόμματος εφόσον αυτό στελεχώνεται από «ντιντήδες» και «κομψευόμενους διαδρομιστές» αντί για ιδεολογικούς μαχητές και σημαιοφόρους! Φυσικά, το κακό τρίτωσε δια στόματος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος προσπάθησε να υπερασπιστεί τον “ανδρισμό” των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου δηλώνοντας στην εκπομπή του κ Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα” στον ANT1 ότι οι “ντιντήδες” έχουν λιγοστέψει!!!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο αντισημιτισμός και η ομοφοβία υπάρχουν σε όλες τις κοινωνίες και σε διαφορετικό βαθμό. Όπως γνωρίζουμε ότι η αγριότητα των διωγμών, των διασυρμών και της ωμής βίας αποτελούν καθημερινό φαινόμενο με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες άνθρωποι λόγω του φύλου, της φυλής, των πεποιθήσεων και του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Η παραπάνω φρασεολογία δεν συνάδει όμως με έναν ορθό πολιτικό λόγο στελέχους κόμματος, ούτε και μπορεί να θεωρηθεί προτέρημα πνευματικού Πατέρα που πραγματικά ενδιαφέρεται για τους συνανθρώπους του. Συνεπώς, μόνο καταδικαστέα, κατακριτέα και μισάνθρωπη μπορεί να θεωρηθεί εφόσον κάθε φορά που μια ομάδα αντιμετωπίζεται ως κατώτερη, το μίσος και η μισαλλοδοξία θριαμβεύουν.

Περιστατικά όπως τα παραπάνω είναι αδύνατον να περάσουν απαρατήρητα. Εμείς, με τη σειρά μας, στηλιτεύουμε και καταγγέλλουμε τέτοιες δηλώσεις εφόσον δεν δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό στα lgbt δικαιώματα και παράλληλα, προωθούν τις ανισότητες και τον ρατσισμό με το πρόσχημα της ελευθερίας του λόγου.

Καλούμε, τέλος, τα μέλη της κοινότητας μας να γυρίσουν τη πλάτη σε κάθε φωνή που χρησιμοποιεί τη γλώσσα της ομοφοβίας και μισαλλοδοξίας ώστε να μην βρίσκει τρόπους και βήμα για ν’ ακουστεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΚΕ

Advertisements

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] πηγή This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουαρίου 5th, 2011 at 8:39 μμ and posted in Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. « Μαζικές δικαστικές αγωγές Πορτογάλων δημόσιων υπαλλήλων για τις μειώσεις μισθών LikeBe the first to like this post. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: