ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Εξετάζεται σήμερα η έφεση για την ακύρωση των γάμων ομοφύλων ζευγαριών στην Τήλο

Posted in Uncategorized by stopomofovia on January 14, 2011

Σήμερα αναμένεται να εξεταστούν οι εφέσεις για την ακύρωση των αποφάσεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με τις οποίες είχαν κριθεί ανυπόστατοι οι γάμοι που τελέσθηκαν μεταξύ δύο ομόφυλων ζευγαριών στην Τήλο.

Τα ομόφυλα ζευγάρια ζητούν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να αναθεωρήσει την πρωτόδικη απόφαση και να απορρίψει ως ουσία αβάσιμη την αναγνωριστική αγωγή που είχε ασκήσει ο πρώην εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Γιώργος Οικονόμου.

Στην απόφαση του Πρωτοδικείου οι γάμοι των δύο ομόφυλων ζευγαριών κρίνονται «ως παρανόμως τελεσθέντες και ανυπόστατοι, νόμω ανύπαρκτοι και χωρίς να παράγεται εξ αυτών κανένα έννομο αποτέλεσμα».

Οι πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα τελέσθηκαν στις 24 Ιουνίου του 2008 στο νησί της Τήλου από τον δήμαρχο Τάσο Αλιφέρη, προκαλώντας «θύελλα» αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι ανδρών και ένα ζευγάρι γυναικών παντρεύτηκαν, γράφοντας τη δική τους ιστορία.

Ο εισαγγελέας του ΑΠ, Γ. Σανιδάς, με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ανέφερε: «H πράξη της τέλεσης γάμων ομοφύλων ζευγαριών θα είναι άκυρη, ανίσχυρη και παράνομη και σε περίπτωση που ο δήμαρχος Τήλου δεχθεί δήλωση περί τελέσεως γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, παρακαλούμε για την ενέργεια των νομίμων, ώστε να ακυρωθούν». Μετά την πραγματοποίηση των γάμων ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου άσκησε δύο αναγνωριστικές αγωγές στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, κατά των ζευγαριών και κατά του δημάρχου της Τήλου, αιτούμενος να χαρακτηριστούν οι γάμοι ως ανυπόστατοι. Οι αγωγές εκδικάστηκαν χαρακτηρίζοντας άκυρους τους γάμους.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το δικαστήριο απέρριψε τις αγωγές που αφορούν τον δήμαρχο Τήλου, εναντίον του οποίου είχε στραφεί ο εισαγγελέας υποστηρίζοντας πως «γνώριζε ότι η ενέργεια του αυτή είναι παράνομη, διότι μεταξύ των προϋποθέσεων για την τέλεση νόμιμου γάμου απαιτείται απαραίτητα η διαφορά φύλου».

πηγή

Advertisements

One Response

Subscribe to comments with RSS.

 1. Βάννος said, on January 16, 2011 at 5:21 pm

  Η νομοθεσία, η σχετική με την τέλεση πολιτικών γάμων δεν αναφέρει πουθενά διάκριση φύλου. Μιλάει μόνο για “πρόσωπα”, “μελόνυμφους”, “συζύγους”. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν και να το τηρούν οι εισαγγελείς, οι γραμματείς, οι φαρισαίοι και όλοι οι γαρμματιζούμενοι τυπολάτρες.
  Παραθέτω το σχετικό ΦΕΚ έτσι για να ξέρουμε τι μας γίνεται, αν και είμαι σίγουρος ότι τα ξέρετε πολύ καλύτερα από μένα.
  http://forum.gayworld.gr/index.php?action=printpage;topic=2451.0

  Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία
  Συνεχίστε έτσι!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: