ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Νίκη για την ισότητα στο γάμο, οι υποψηφιότητες της ταινίας Τα Παιδιά Είναι Εντάξει!

Posted in νέα, ορατότητα, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on January 26, 2011

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ. Η σημαντική είδηση για την Ελλάδα είναι η υποψηφιότητα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, Κυνόδοντας – μετά από 33 χρόνια η Ελλάδα εκπροσωπείται με υποψήφια ταινία στα Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Μεταξύ των υποψήφιων ταινιών είναι και η ταινία της ανοιχτά λεσβίας Lisa Cholodenko, Τα Παιδιά Είναι Εντάξει, η οποία απέσπασε τέσσερις υποψήφιοτητες για τα φετινά Όσκαρ.

Κεντρικό θέμα της ταινίας είναι οι σχέσεις που αναπτύσσονται σε μια ομογονεϊκή οικογένεια με αφορμή την εμφάνιση του πατέρα – δωρητή σπέρματος. Τις δύο μητέρες υποδύονται η Annette Bening και η Julianne Moore, ενώ στον ρόλο του πατέρα εμφανίζεται ο Mark Ruffalo.

Συγκεκριμένα, η ταινία είναι υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Annette Bening, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Mark Ruffalo και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Ο Mark Ruffalo δήλωσε ότι οι υποψηφιότητες της ταινίας είναι μια νίκη για την ισότητα στο γάμο, ενώ η Lisa Cholodenko ανέφερε: “Είμαι ενθουσιασμένη που θα είμαι στο Kodak Theatre τον επόμενο μήνα μαζί με τον Stuart, τον Mark Ruffalo, την Annette Bening και τους άλλους παραγωγούς και τους συνεργάτες μου που δούλεψαν τόσο σκληρά για αυτή την ταινία.. Λυπάμαι μόνο που η Julianne Moore δεν πήρε την υποψηφιότητα, που άξιζε”.

Στη φωτογραφία, η σκηνοθέτις και η Julianne Moore ανταλλάσσουν ένα φιλί στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: