ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Η Ευρώπη συνεχίζει να αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα στους γκέι και τις λεσβίες – στην Ελλάδα συνεχίζονται οι υποσχέσεις..

Posted in Uncategorized by stopomofovia on January 28, 2011

Σε αναμονή της σημερινής απόφασης του Συνταγματικού Συμβουλίου σχετικά με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών βρίσκεται σήμερα η Γαλλία. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει δημοσιεύσει σχετική έκθεση για την κατάσταση των γκέι δικαωμάτων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, αυτή τη στιγμή, επτά από τα σαρανταεπτά Κράτη Μέλη εγγυώνται την ίση πρόσβαση στο γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια: το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ισλανδία και η Σουηδία.

Παράλληλα, δώδεκα Κράτη Μέλη παρόλο που δεν παρέχουν ίσα δικαιώματα στο γάμο, έχουν θεσπίσει κάποιου είδους νομοθεσία που επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να κατοχυρώνουν τις σχέσεις τους. Τα Κράτη αυτά είναι τα εξής: Ανδόρα, Αυστρία, Τσεχία, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακόμα, στην Ιρλανδία και το Λιχτενστάιν εκκρεμούν μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να προσφέρουν πρόσβαση στα ομόφυλα ζευγάρια σε σύμφωνο συμβίωσης, ενώ στην Κροατία υπάρχει νόμος για Αστικές Ενώσεις Ίδιου Φύλου, ο οποίος αναγνωρίζει την συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών υπό προϋποθέσεις, αλλά δεν τους προσφέρει την δυνατότητα για κατοχύρωση.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να ανήκει στις χώρες που αρνούνται να αναγνωρίσουν ίσα δικαιώματα στους γκέι και τις λεσβίες, μαζί με χώρες όπως η Αλβανία, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Πολωνία και άλλες – κυρίως όσες ανήκουν στο πρώην κομμουνιστικό μπλοκ.

Οι σχετικές υποσχέσεις από το κυβερνητικό κόμμα εκκρεμούν εδώ και χρόνια και μάλιστα ανακινούνται κατά διαστήματα τόσο από τον υπουργό Δικαιοσύνης όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, είναι σαφές πια ότι το όλο θέμα μένει σε εκκρεμότητα προκειμένου να μπορεί το ΠΑΣΟΚ να το εκμεταλλεύεται για κομματικά οφέλη, να έχει την LGBT κοινότητα της Ελλάδας στο περίμενε και να υπόσχεται σύμφωνο συμβίωσης κάθε φορά πριν τις εκλογές: η δικαιολογία ότι πρέπει πρώτα να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις της κοινωνίας φαίνεται εξαιρετικά γελοία πια, όταν η κυβέρνηση εδώ κι ένα χρόνο έχει νομοθετήσει τα πλέον σκληρά μέτρα εις βάρος μισθωτών, εργατών, συνταξιούχων κι ελεύθερων επαγγελματιών εδώ και 35 χρόνια..

διαβάστε σχετικά:

Πίσω-μπρος για το σύμφωνο συμβίωσης

Σύμφωνο Συμβίωσης; Θα το συζητήσουμε… του χρόνου!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: