ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

To InterPride για την αποτρόπαια δολοφονία του γκέι ακτιβιστή, David Kato

Posted in ομοφοβική βία by stopomofovia on January 28, 2011

Οι διοργανωτές Φεστιβάλ Υπερηφάνειας και η LGBTI κοινότητα σε όλο τον Κόσμο είναι σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι από τη δολοφονία του ακτιβιστή LGBTI δικαιωμάτων στην Ουγκάντα, David Kato (φωτο). Αφού δέχτηκε ομοφοβικές απειλές για τη ζωή του και αφού η εφημερίδα Rolling Stone της Ουγκάντας τον ονομάτισε και δημοσίευσε φωτογραφίες του, ο Kato βρέθηκε νεκρός στο σπίτι στις 26 Ιανουαρίου.

Οι συν-πρόεδροι του InterPride Mark Chapman και Trisha Clymore δήλωσαν: “Εμείς στο InterPride καταθέτουμε τα ειλικρινέστερα συλληπητήριά μας στην ομάδα Σεξουαλικών Μειονοτήτων Ουγκάντας (SMUG) και στην LGBTI κοινότητα της Ουγκάντας για αυτόν τον τραγικό και κτηνώδη θάνατο και ελπίζουμε ότι στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση της Ουγκάντας ότι υπάρχει ένα έσχατο τίμημα για οποιουδήποτε είδους μίσος”.

“Τα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας σε όλο τον Κόσμο μεταφέρουν από τη φύση τους ένα παγκόσμιο μήνυμα, ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ να κρίνεις κάποιον για το σεξουαλικό του προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου του. Το περιστατικό στην Ουγκάντα φέρνει αυτό το μήνυμα με τον πιο τραγικό τρόπο”, πρόσθεσαν.

Το InterPride, μαζί με πολλούς άλλους ακτιβιστές και οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον Κόσμο, άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση της Ουγκάντας προκειμένου να αποσύρει το “σκοτώστε τους γκέι” Νομοσχέδιο Κατά της Ομοφυλοφιλίας, να αποποινικοποιήσει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και να νομοθετήσει την προστασία των LGBTI ατόμων απέναντι σε διακρίσεις και εγκλήματα μίσους.

“Ενώ η LGBTI κοινότητα πενθεί τον θάνατο του Daviv Kato, ελπίζουμε ότι η απώλειά του θα λειτουργήσει ως αφυπνιστική έκκληση σε ΟΛΕΣ τις Κυβερνήσεις και τις χώρες σε όλο τον κόσμο να σταματήσουν τις διακρίσεις κάθε είδους, μιά για πάντα”, είπαν ο Chapman και η Clymore.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: