ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι βάζουν τα γυαλιά στους “αριστερούς” του Κουβέλη

Posted in θεσμική ομοφοβία, νομοθεσία, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on February 21, 2011

Ενώ οι τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές – μέλη του κόμματος της “Δημοκρατικής Αριστεράς” – Φ. Κουβέλης, Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός ζητούν να αναθεωρηθεί ο νόμος για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης ως προς τα ασφαλιστικά δικαιώματα -χωρίς να κάνουν καμία αναφορά στα ομόφυλα ζευγάρια που εξαιρούνται από το νόμο, την ίδια στιγμή οι Οικολόγοι Πράσινοι με ανακοίνωσή τους ζητούν Σύμφωνα Συμβίωσης χωρίς αποκλεισμούς:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ: ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ


21.2.2011

Με αφορμή την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τον αποκλεισμό από το σύμφωνο συμβίωσης (Νόμο 3719/2008) των ζευγαριών του ιδίου φύλου, η εκπρόσωπος Τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για λογαριασμό της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει, επιτέλους, τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για έναν νόμο που η ίδια καταδίκαζε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Ο αποκλεισμός των ζευγαριών ιδίου φύλου από τα δικαιώματα που απολαμβάνουν τα υπόλοιπα ζευγάρια που συμβιώνουν, αποτελεί παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χρειάζεται άμεσα αναθεώρηση του Συμφώνου Συμβίωσης, ώστε να αφορά και ζευγάρια του ίδιου φύλου».

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Ελ. Ιωαννίδου 6932 705289Advertisements

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. leo said, on February 24, 2011 at 11:08 am

  Γιατί θέλετε να σας ξεχωρίζουν; Το αντίθετο θα ήταν πιο φυσιολογικό. Η ελεύθερη συμβίωση καλύπτει κάθε είδους ζευγάρι έτσι και αλλιώς. Αλλά νομίζω ότι η ΔΑ έχει σαφώς εκφραστεί και ως κόμμα και ως μέλη υπέρ των ομοφυλοφίλων και κατά των αποκλεισμών και της ομοφοβίας. Γιατί στο δίκαιο αγώνα σας θέλετε να βγάλετε απέξω ένα από τα λίγα κόμματα που σας υποστηρίζουν; Γιατί εμπλέκεστε στις κομματικές αντιπαραθέσεις ΣΥΝ και ΔΗΜΑΡ ;

 2. stopomofovia said, on February 24, 2011 at 11:42 am

  αγαπητέ/ή leo, δεν θα μας ξεχώριζαν οι εν λόγω βουλευτές αν συμπεριελάμβαναν στην ερώτησή τους το γεγονός ότι τα ομόφυλα ζευγάρια εξαιρούνται από το σύμφωνο: αντίθετα θα υποστήριζαν το δικαίωμά μας να ΜΗΝ μας ξεχωρίζουν!
  Ως κόμμα δεν έχω δεί μέχρι τώρα κάποια σχετική ανακοίνωση – ως μέλη θυμάμαι την αλήστου μνήμης δήλωση Ψαριανού ότι αν έκανε καριέρα στη showbiz παρόλο που δεν ήταν γκέι, ή κάτι παρόμοιο..
  Με το να επισημαίνουμε ότι ένα νεοσύστατο κόμμα αναφέρεται εντός κοινοβουλίου σε έναν ρατσιστικό νόμο διακρίσεων, παραβλέποντας την ευκαιρία να αναφερθεί στα δικαιώματα των γκέι και λεσβιών, δεν τους “βγάζουμε απέξω” όπως λες: επιλέγουν μόνοι τους να βγουν.
  Όσο για τις κομματικές αντιπαραθέσεις ΣΥΝ και ΔΗΑΡΙ, τις αφήνουμε για τους ίδιους και τους παρατρεχάμενούς τους: το κάνουν ήδη πάρα πολύ καλά, αλοίμονο αν είχαν την ανάγκη μας..
  καλή σου μέρα.

 3. leo said, on February 24, 2011 at 2:21 pm

  Ξέρω ότι στο χώρο αυτό έχετε υποστηρικτές. Δε νομίζω στην άκρως ομοφοβική κοινωνία μας να έχετε και πολλούς υποστηρικτές. Ο τίτλος της ανάρτησης ήταν άγαρμπος.
  Τα λέμε.

 4. stopomofovia said, on February 24, 2011 at 8:36 pm

  το τι υποστηρίζουμε και πώς, το αποδεικνύουμε με την στάση μας καθημερινά – όχι με λέξεις στους τίτλους των κομμάτων μας.
  όσο για τον τίτλο της ανάρτησης, τώρα που το λες, όσο τον βλέπω τόσο πιο πολύ μου αρέσει:)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: