ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

InterPride: “Αυθαίρετη η απόφαση της αστυνομίας να απαγορεύσει το Budapest Pride!”

Το InterPride, η Παγκόσμια Ένωση Διοργανωτών Φεστιβάλη Υπερηφάνειας – Pride εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την απόφαση της αστυνομίας στη Βουδαπέστη να απαγορεύσει την επικείμενη Πορεία Υπερηφάνειας στην πόλη. Παράλληλα, ενθάρρυνε τον Επίτροπο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thomas Hammarberg να κάνει οτιδήποτε εμπίπτει στη δικαιοδοσία του προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση.

εικόνα από την Πορεία Υπερηφάνειας στη Βουδαπέστη το 2009

Μία από τις λίγες δυνατότητες ανοιχτές στους πολίτες σε πολλά σημεία του κόσμου είναι το να παλεύουν για το δικαίωμα τους στην ελευθερία της συνάθροισης και της έκφρασης. Η άρνηση αυτών των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί εκτροπή του νοήματος του νόμου. Από αυτή την άποψη, η πρόσφατη απόφαση την οποία έλαβε η αστυνομία στη Βουδαπέστη να απαγορεύσει την Πορεία LGBT Υπερηφάνειας – Budapest Pride, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου 2011, είναι αποκρουστική κι αυθαίρετη. Ο νόμος δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τον μη νομιμοποιημένο σκοπό της φίμωσης των ακτιβιστών LGBT ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των υποστηρικτών τους, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Υπερηφάνειας.

“Τα μέλη μας δουλεύουν πολύ σκληρά χρόνο με το χρόνο για να διαδώσουν τις έννοιες της δικαιοσύνης και του μη κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτού του είδους οι παρεμβάσεις αρνούνται στους ανθρώπους ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους και δεν πρέπει να επιτρέπεται να συμβαίνουν. Σας καλούμε εκ μέρους όλων των LGBTI ατόμων σε όλο τον πλανήτη να διορθώσετε αυτή την κατάσταση και να επιτραπεί στην Πορεία Υπερηφάνειας Βουδαπέστης να πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί”, δήλωσαν οι συν-πρόεδροι του InterPride Mark Chapman και Trisha Clymore.

φωτογραφία από τα επεισόδια που συνόδευσαν το Budapest Pride το 2008
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: