ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Τα Πολύχρωμα Χανιά

Posted in νέα, ορατότητα, LGBT ακτιβισμός by stopomofovia on March 3, 2011

Μία νέα LGBT πρωτοβουλία ξεκίνησε στα Χανιά της Κρήτης: Τα πολύχρωμα Χανιά!

Στην αρχική σελίδα τους, τα πολύχρωμα Χανιά μας καλωσορίζουν με μία μαντινάδα: “Χίλια καλώς ορίσατε, χίλια και δυο χιλιάδες στον κάμπο με τα λέλουδα και με τις πρασινάδες”. Στη συνέχεια διευκρινίζουν ότι “αυτός ο κάμπος όμως δεν έχει μόνο δύο ειδών λέλουδα. Έχει περισσότερα. Και πρέπει κάποια στιγμή και τα άλλα λέλουδα να βγουν στο φως του ήλιου”.

Μιλώντας για τον σκοπό αυτής της ομάδας μας λένε: “Ο σκοπός λοιπόν αυτού του χώρου είναι απλός. Ήλιος για όλους και για όλες (και ο ήλιος δεν καίει…). Ας προσπαθήσουμε να πάψουν τα Χανιά να είναι Χάλια για τα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό”.

Στην ιστοσελίδα βρίσκει κανείς μια μικρή συλλογή από άρθρα που εξετάζουν τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από βιολογική σκοπιά, σκέψεις για τα Χανιά αλλά και για το ποιος αποφασίζει τι είναι σωστό και φυσιολογικό, νέα από την Ελλάδα και αλλού, την παρουσίαση διάσημων γκέι και λεσβιών, όπως ο Michel Foucault, o Γιάννης Τσαρούχης, ο Allen Ginsberg, ο ΚΠ Καβάφης και άλλοι, καθώς και βίντεο και σχετικούς συνδέσμους.

Καλή αρχή!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: