ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Το Μαυροβούνιο αποκτά την πρώτη LGBT οργάνωσή του!

Posted in νέα, ορατότητα, LGBT ακτιβισμός, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on March 3, 2011

Η πρώτη LGBT οργάνωση ξεκινά δουλειά στο Μαυροβούνιο: Το LGBT Forum Progress, η πρώτη μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων της λεσβιακής και γκέι κοινότητας ξεκίνησε ήδη να δουλεύει στην πρωτεύουσα του Μαυροβονίου, Ποντγκόριτσα (φωτο).

Τη στιγμή που κοινοβούλια στα Βαλκάνια υιοθετούν νομοθεσία κατά των διακρίσεων που προβλέπει την προστασία της LGBT κοινότητας, τα δικαιώματα των μελών της κοινότητας του Μαυροβουνίου είναι περιορισμένα στην πράξη και η χώρα θεωρείται ιδιαίτερα αφιλόξενη απέναντι στους γκέι και τις λεσβίες. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Nela Lazarevic, κάτοχος της Υποτροφίας για Διακεκριμένους Δημοσιογράφους στα Βαλκάνια, μέχρι τώρα το Μαυροβούνιο ήταν η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, στην οποία δεν λειτουργούσε καμία LGBT Οργάνωση. Ο διευθυντής του LGBT Forum Progress, Zdravko Cimbaljevic  δήλωσε: “Ο γκέι πληθυσμός του Μαυροβουνίου είναι περιθωριοποιημένος και στιγματισμένος”.

Η νέα LGBT Οργάνωση του Μαυροβουνίου δήλωσε ότι στοχεύει να βελτιώσει την αλληλεγγύη και την υποστήριξη, να ενδυναμώσει τις συνολικές ικανότητες της LGBT κοινότητας καθώς και την θέση των γκέι και των λεσβιών στην κοινωνία, την οικονομία, την εργασία, τον αθλητισμό και την εκπαίδευση. Η ομάδα παράλληλα ελπίζει να βοηθήσει στην παρακολούθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: