ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπεύθυνος δημόσιων σχέσεων στο Λευκό Οίκο!

Posted in ορατότητα, LGBT ακτιβισμός by stopomofovia on March 9, 2011

Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υπεύθυνος δημόσιων σχέσεων στην ιστορία του Λευκού Οίκου!

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Obama και η Πρώτη Κυρία Michelle Obama επέλεξαν τον Jeremy Bernard, για τη θέση του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Bernard εγκαταλείπει τη θέση του συμβούλου του πρέσβη των ΗΠΑ στο Παρίσι για να γίνει ο πρώτος άντρας στην ιστορία 200 χρόνων του Λευκού Οίκου σε αυτή τη θέση. Την ίδια στιγμή γίνεται ο πρώτος ανοιχτά γκέι άντρας που υπηρετεί ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων.

“Ο Jeremy μοιράζεται το όραμά μας για τον Λευκό Οίκο ως το Σπίτι του Λαού, οράμα που τιμοά την ιστορία και την κουλτούρα μας.. “, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Οbama σε δήλωσή του.

Ο 49χρονος Bernard, πριν αναλάβει τη θέση Συμβούλου του Πρέσβη στο Παρίσι, ήταν μέλος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, στόχος της οποίας ήταν η οικονομική στήριξη της εκστρατείας του Obama στην Καλιφόρνια, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται για τη στήριξη της γκέι κοινότητας, έχοντας συμμετάσχει σε πολλά διοικητικά συμβούλια αντίστοιχων οργανώσεων. Μεταξύ άλλων έχει υπάρξει σύμβουλος της αστυνομίας του Λος Αντζελες για LGBT θέματα.

Ο Bernard είχε συμπεριληφθεί μαζί με τον πρώην σύντροφό του τη λίστα των 50 πιο ισχυρών ομόφυλων ζευγαριών της χώρας.

Σε δήλωσή του, ο Bernard αναφέρει πόσο τον τιμά η απόφαση του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ, ενώ συμπληρώνει: “Θαυμάζω εδώ και πολύ καιρό τα εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα που αποτελούν πια χαρακτηριστικό γνώρισμα του Λευκού Οίκου επί Ομπάμα και ανυπομονώ να συνεχίσω αυτές τις προσπάθειας τα επόμενα χρόνια”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: