ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ο Michael Stipe των REM για τη σεξουαλικότητα, την queer ταυτότητα και τη σημασία του coming out

Posted in ορατότητα, LGBT ακτιβισμός by stopomofovia on March 14, 2011

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Observer, ο τραγουδιστής των REM Michael Stipe δήλωσε ότι προτιμάει τους άντρες από τις γυναίκες σε ένα ποσοστό 80-20 καθώς κι ότι ο όρος queer τον εκπροσωπεί περισσότερο.

«Σε μια κλίμακα σεξουαλικού προσανατολισμού, θα τοποθετούσα τον εαυτό μου πιθανώς γύρω στο 80-20, αλλά προτιμώ τους άνδρες από τις γυναίκες», λέει ο 51χρονος μουσικός. «Έχω κοιμηθεί με γυναίκες, μου άρεσε το σεξ μαζί τους, μέχρι που γνώρισα τον άντρα που ερωτεύτηκα και ο οποίος είναι ο φίλος μου πια», συμπλήρωσε ο Stipe, αναφερόμενος στον φωτογράφο τέχνης Thomas Dozol, με τον οποίον ζει στη Νέα Υόρκη (φωτο).

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ερμηνευτής του Losing My Religion αναφέρεται στη σεξουαλικότητά του: Σε συνέντευξή του στο μουσικό περιοδικό Spin το 2008 είχε δηλώσει ότι είναι γκέι, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο coming out. «Για πολύ καιρό δεν είχα καταλάβει πως το coming out ενός διάσημου θα μπορούσε να βοηθήσει άλλους ανθρώπους.. Σήμερα πια, καταλαβαίνω ότι περί αυτού προκειται. Αναγνωρίζω ότι κάποια παιδιά μπορεί να βοηθηθούν από την ύπαρξη δημόσιων προσώπων που αποκαλύπτουν τη σεξουαλικότητά τους στο φως της μέρας..»

Στην συνέντευξή του στον Observer, ο Stipe επαναλαμβάνει ότι θεωρεί περισσότερο τον εαυτό του queer: «Ζούμε στον εικοστό πρώτο αιώνα, και η προσέγγιση της σεξουαλικότητας σε μαύρο – άσπρο, δυαδικά, απλά δεν λειτουργεί πια». Άλλωστε, ο τραγουδιστής των REM πρωτοχρησιμοποίησε τον όρο το 2001, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time, περιγράφοντας τον εαυτό του ως “queer καλλιτέχνη”, δήλωση που τότε ερμηνεύτηκε ως coming out.

Ακούστε το Blue, από το τελευταίο άλμπουμ των REM, Collapse Into Now, ντουέτο με την Patti Smith:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: