ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Το MAD Βουλγαρίας αποσύρει τα λογοκριμένα βίντεοκλιπ!

Posted in ορατότητα, LGBT δικαιώματα by stopomofovia on March 15, 2011

Το MAD Βουλγαρίας, όπως και το δικό μας MAD και το MTV Greece, λογόκρινε τα φιλιά μεταξύ αντρών τόσο στο “Firework” της Katy Perry όσο και στο “Raise Your Glass” της Pink. Η λογοκρισία αυτή, μάλιστα, προκάλεσε πρόσφατα την αντίδραση της LGBTQ Κοινότητας Νέων Colour Youth, η οποία απευθύνθηκε με επιστολή στα δύο κανάλια.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έκαναν και οι γείτονές μας Βούλγαροι από την Οργάνωση Νέων “LGBT Deystvie”. Απευθύνθηκαν στο μουσικό κανάλαι, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη πρακτική του MAD Βουλγαρίας όχι μόνο μπορεί να διαδώσει το μίσος και την ομοφοβίας μεταξύ της ετεροφυλόφιλης πλειοψηφίας, αλλά μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις για την αυτοεκτίμηση, ακόμα και τη ζωή πολλών LGBT εφήβων: “Ξέρουμε ότι οι νέοι γκέι άνθρωποι είναι 3 φορές πιο πιθανό να αυτοκτονήσουν από ότι οι στρέιτ συνομίληκοί τους”.. Και τελικά, οι πιέσεις που άσκησαν είχαν αποτέλεσμα!

Όπως δηλώνει ο Marko Markov, μέλος της Οργάνωσης “LGBT Deystvie”: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η διοίκηση του MAD TV, η οποία εκπροσωπείται από τον Εκτελεστικό Διευθυντή Plamen Markov, έλαβε πολύ σοβαρά υπόψιν την ανησυχία μας και με τη θέλησή της απέσυρε την λογοκρισία. Το κανάλι αντικατέστησε το λογοκριμένο βίντεο με την  πρωτότυπη εκδοχή. Είναι μια σημαντική νίκη όχι μόνο για την LGBT βουλγαρική κοινότητα αλλά και για όλη την κοινωνία, η οποία χρειάζεται ρεαλιστικές εικόνες της ομοφυλοφιλίας στα μίντια. Την ίδια στιγμή, η θετική έκβαση της υπόθεσης στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και τις επιχειρήσεις ότι οφείλουν να είναι κοινωνικά ευαίσθητοι και να σέβονται την αξιοπρέπεια των πελατών τους”.

Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουμε δει κάποια αντίστοιχη εξέλιξη. Από ότι φαίνεται έχουμε ακόμα δρόμο για να γίνουμε Βουλγαρία..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: