ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ο Ethan Hawke και η γυναίκα του Ryan υποστηρίζουν το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο

Ο γνωστός ηθοποιός Ethan Hawke και η γυναίκα του Ryan υποστηρίζουν το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να παντρεύονται!

Το ζευγάρι συμμετέχει με το δικό του βίντεο στην εκστρατεία του Human Rights Campaign για το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο, που τιτλοφορείται “New Yorkers for Marriage Equality Campaign” (Νεοϋορκέζοι για την Ισότητα στο Γάμο). Η καμπάνια περιλαμβάνει βιντεοσκοπημένα μηνύματα δημοσίων προσώπων, όπως ο Ethan Hawke, για να κινητοποιήσει τους θεατές να ασκήσουν πίεση στους νομοθέτες για την ισότητα στο γάμο.

Στην καμπάνια «Νεοϋορκέζοι για την Ισότητα στο Γάμο» μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων, η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Barbara Bush, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg, η Whoopi Goldberg, η Kyra Sedgwick and ο Kevin Bacon, η ηθοποιός Julianne Moore, ο Moby, η Fran Drescher, ο Mark and Sunrise Ruffalo και άλλοι.

Στο βίντεο, ο ηθοποιός λέει: «Η δική μας σχέση αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση, αλλά κάποιοι από τους φίλους μας δεν έχουν την ίδια ευκαιρία». Ο Hawke σε παλαιότερη εκδήλωση του HRC είχε μιλήσει για το γάμο με έναν αρκετά ρεαλιστικό τρόπο, στο περιοδικό The Advocate: «Δεν αντιμετωπίζω το θεσμό του γάμου ρομαντικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι μαζί με το γάμο έρχονται και κάποια πραγματικά οφέλη, τα οποία θα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμπλέκομαι σε αυτό».

Το βίντεο προβάλλεται μια σημαντική στιγμή για τη Νέα Υόρκη όσον αφορά την υπόθεση της ίσης πρόσβασης στο γάμο: μόλις την περασμένη εβδομάδα ακτιβιστές εκπρόσωποι οργανώσεων συναντήθηκαν για αυτό το θέμα με τον Κυβερνήτη Cuomo. Ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση αυτή είναι ο Brian Ellner από το Human Rights Campaign: «Η συνάντηση αυτή μας υπενθύμισε ότι είναι σημαντικό η Νέα Υόρκη να ηγείται της προσπάθειας για ισότητα για όλους.. είναι μεγάλη τιμή για εμάς να δίνουμε στη δημοσιότητα το νέο βίντεο με τον Ethan και την Ryan Hawke, προκειμένου να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν με τους αντιπροσώπους τους και να τους ζητήσουν να υποστηρίξουν την ισότητα στο γάμο..»

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: