ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Βραζιλία: Κάμερα παρακολούθησης καταγράφει νέα εν ψυχρώ εκτέλεση 22χρονης τρανς

Posted in Uncategorized by stopomofovia on March 17, 2011

Στις 2 Μαρτίου, η 22χρονη Priscila προστέθηκε στη μακρά λίστα των τρανσφοβικών επιθέσεων που μαστίζουν τη Βραζιλία. Η Priscila  έπεσε θύμα δολοφονίας στο Belo Horizonte, από τρεις άντρες. Μία κάμερα παρακολούθησης κατέγραψε την εν ψυχρώ δολοφονία της. Το βίντεο που ακολουθεί σοκάρει..

Με τον υψηλότερο δείκτη τρανσφοβικής βίας στον πλανήτη και μία έκρηξη LGBT δολοφονιών, παραπάνω από 250, τον τελευταίο χρόνο, οι συνθήκες για τα LGBT άτομα στη Βραζιλία έχουν επιδεινωθεί εξαιρετικά. Όσο αυτή η άγρια βία εξαπλώνεται, οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανς στη Βραζιλία κυριολεκτικά πεθαίνουν στους δρόμους.

Οι ακτιβιστές στη Βραζιλία, σε συνεργασία με μέλη του κοινοβουλίου πιέζουν για την ψήφιση ενός φιλόδοξου νόμου κατά της ομοφοβίας, προκειμένου να τιμωρούνται τα εγκλήματα μίσους και να ασκηθεί παραπάνω πίεση στην τοπική αστυνομία για την προστασία των LGBT ατόμων. Ωστόσο, η νεοεκλεγείσα πρόεδρος Dilma Rousseff παραμένει σιωπηλή σχετικά με το νόμο, εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων από τους συντηρητικούς.

Η οργάνωση All Out μας καλεί να υπογράψουμε το ψήφισμα στη μνήμη της Priscila και να σταθούμε απέναντι στο μίσος, προκειμένου να πιέσουμε έτσι την πρόεδρο Rousseff να δηλώσει την άμεση στήριξή της στον νόμο..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: