ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

“Αρνούμαι να είμαι ένορκος: η δικαιοσύνη σας με θεωρεί πολίτη δεύτερης κατηγορίας”

Posted in Uncategorized by stopomofovia on March 18, 2011

Ο 26χρονος Jonathan Lovitz αρνήθηκε να υπηρετήσει ως ένορκος σε δικαστήριο στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζοντας ότι επειδή είναι γκέι δεν θα μπορεί να είναι αμερόληπτος.

“Από τη στιγμή που δεν μπορώ να παντρευτώ ή να υιοθετήσω ένα παιδί στις ΗΠΑ, δεν μπορώ να βρίσκομαι σε ένα δικαστήριο αμερόληπτος: θεωρούμαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας στα μάτια του συστήματος δικαιοσύνης”, δήλωσε ο 26χρονος καλλιτέχνης όταν το δικαστήριο τον κάλεσε  στη διαδικασία επιλογής ενόρκων για μια δίκη που θα ξεκινούσε στις αρχές Μαρτίου.

Εξηγώντας πώς οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη, ο νεαρός αναφέρει: “Ειλικρινά, ήταν τελείως αυθόρμητο. Όταν ο δικαστής είπε ότι όποιος δεν θα είναι αμερόληπτος, δεν θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος, ανατρίχιασα, τινάχτηκα. Είμαι απλά ένας νέος άνθρωπος που είδε την αδικία να συμβαίνει στη χώρα του”, δήλωσε στο MSNBC.

Ο Lovitz απάντησε στην κριτική που του ασκήθηκε ότι χρησιμοποίησε τον σεξουαλικό του προσανατολισιμό για να αποφύγει την για πολλούς κουραστική διαδικασία του να είναι ένορκος. “Έχουμε ευθύνες ως πολίτες, όπως η πληρωμή των φόρων και να δικαζόμαστε, και πιστεύω ότι όλοι οφείλουμε να συμμετέχουμε σε αυτά. Αλλά όταν έρσχεται η σειρά μας να πούμε τι σκεφτόμαστε, τότε πρέπει να το λέμε”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: