ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Το ζευγάρι λεσβιών που ανοίγει το δρόμο για την αναγνώριση του γάμου στις ΗΠΑ!

Posted in Uncategorized by stopomofovia on March 18, 2011

Πριν λίγο καιρό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής δεν θα υπερασπίζεται δικαστικά τον νόμο που απαγορεύει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την αναγνώριση των γάμων ομόφυλων ζευγαριών. Στην ανακοίνωση της απόφασης του Προέδρου Ομπάμα υπήρχε αναφορά στην ιστορία ζωής μιας χήρας, η υπόθεση της οποίας εκκρεμεί στα δικαστήρια, σύμφωνα με τον Bloomberg.

Η Edith Windsor και η  Thea Spyer ήταν ζευγάρι για περισσότερα από 40 χρόνια, όταν η Spyer πέθανε το 2009. Λίγο μετά το θάνατο της συντρόφου της, η Windsor κλήθηκε να πληρώσει φόρους της τάξης των 363.053 δολαρίων, υποχρέωση την οποία δεν θα χρειαζόταν να αντιμετωπίσει αν η κυβέρνηση αναγνώριζε το γάμο της με τη σύντροφό της.

Το ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη είχε συνάψει γάμο στον Καναδά το 2007, στα 70 τους, όταν πια είχαν διαπιστώσει ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας από την οποία έπασχε η Spyer επιδεινωνόταν σοβαρά. Η Spyer ήταν ψυχολόγος και πριν το θάνατό της είχε γίνει τετραπληγική από την ασθένειά της, ενώ η Windsor εργαζόταν για την ΙBM. Συναντήθηκαν τη δεκαετία του ’60 σε ένα εστιατόριο στο Greenwich Village του Μανχάταν.

Η 82χρονη πια Windsor υπέβαλε μήνυση για την επιστροφή φόρου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η διοίκηση Ομπάμα αποφάσισε ότι έχει το δικαίωμα, εγκαταλείποντας την υπεράσπιση της υπόθεσης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης απέσυρε την υπεράσπιση μιας παρόμοιας υπόθεσης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Κονέκτικατ, με επτά ενάγοντες. Καθένας από τους ενάγοντες ήταν σύντροφοι ομόφυλων ζευγαριών που είχαν χάσει τους συντρόφους τους και οι οποίοι δεν μπορούσαν να επωφεληθούν των προνομίων που προβλέπονται σε περιπτώσεις χηρείας, γιατί η κυβέρνηση δεν αναγνώριζε τους γάμους τους.

Δείτε  την Windsor να μιλά για το γάμο της και την υπόθεσή της, στο βίντεο της American Civil Liberties Union, οι δικηγότοι της οποίας την υπερασπίζονται:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: