ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ουγκάντα: Το κοινοβούλιο συζητά το νομοσχέδιο “Σκοτώστε τους Γκέι”!

Posted in Uncategorized by stopomofovia on March 21, 2011

Στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου της Ουγκάντας βρίσκεται ο νέος νόμος κατά της ομοφυλοφιλίας. Οι βουλευτές πρόκειται να συζητήσουν το σχέδιο νόμου, το οποίο είναι πλέον γνωστό με το όνομα νομοσχέδιο «Σκοτώστε τους Γκέι»!

Η ομοφυλοφιλία είναι ήδη παράνομη στην Ουγκάντα και η προτεινόμενη νομοθεσία προβλέπει ότι οι γκέι και οι λεσβίες θα τιμωρούνται με ισόβια ή ακόμα και με τη θανατική ποινή για συγκεκριμένες ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές!

Ο παραλογισμός του νομοθέτη δεν σταματάει εδώ: σύμφωνα με το νόμο, οποιοσδήποτε – γκέι ή στρέιτ – ο οποίος γνωρίζει κάποιο LGBT άτομο ή όποιον υποστηρίζει τα δικαιώματα των LGBT ατόμων και δεν το αναφέρει στις αρχές εντός 24ώρου απειλείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών!

Η LGBT κοινότητα της χώρας ζει στο φόβο και την απειλή: οι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή περίπου 500.000 γκέι και λεσβίες ζουν στην Ουγκάντα, σε μία από τις 35 αφρικανικές χώρες όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται παράνομη.

Χαρακτηριστικό της αγριότητας της κατάστασης για τα LGBT άτομα στη χώρα είναι ότι ο γκέι ακτιβιστής David Kato, ο οποίος πρωτοστατούσε στις διαμαρτυρίες κατά του νομοσχεδίου, δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο στο σπίτι του κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, Καμπάλα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: