ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στην Colour Youth

Posted in Uncategorized by stopomofovia on April 5, 2011

Μια σημαντική πρωτοβουλία για τους νέους και τις νέες LGBTQ, παίρνει σάρκα και οστά.

από την Colour Youth:

Μεγαλώνοντας, σπουδάζοντας ή δουλεύοντας ως νέο άτομο στην Αθήνα των ‘00s συνειδητοποιεί κανείς ότι η νέα γενιά των Λεσβιών Γκέι Αμφί και Τρανς της πόλης μας, εκτός από το δυναμικό χαρακτήρα που χαρακτηρίζει την νεότητα, έχει όρεξη και ψάχνει προοπτικές για δράσεις και αλλαγές. Έχοντας διαφορετικά ερεθίσματα από αυτά των προηγουμένων γενιών, έχοντας βιώσει αλλά και βιώνοντας ακόμα άλλες συνθήκες στα 20 μας ή στην εφηβεία μας, νιώθοντας πως ο σεβασμός στην διαφορετικότητα του ατόμου είναι πιο ώριμος στην συλλογική συνείδηση, έχοντας κάποιες και κάποιοι από εμάς γευτεί ψήγματα ελευθερίας, και παρακολουθώντας την πορεία του παγκόσμιου LGBT κινήματος, δεν μπορούμε παρά να διψάμε για ακόμα περισσότερη πρόοδο στα δικαιώματα μας, στην οικογενειακή και κοινωνική αποδοχή, στην καταπολέμηση της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας, και στην αποδόμηση των στερεοτύπων και των κανονικοτήτων που χαρακτηρίζουν την Αθήνα του χτες. Η καθεμία από εμάς που σχετίζεται με την LGBTQ κοινότητα της Αθήνας έχει νιώσει αυτές τις καινούργιες συνθήκες που πηγάζουν από την προσπάθεια των παλιότερων και πολλοί έχουμε ακόμα οραματιστεί μια ομάδα νέων η οποία θα μας δίνει χώρο και εφόδια να μιλήσουμε στην κοινωνία, να γνωριστούμε και να οργανωθούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας! Η ιδέα ή ανάγκη αυτή έχει έρθει σε καθ’ενός το μυαλό σε μεγάλο η μικρό βαθμό, τώρα, χτές ή και αύριο, δειλά ή επαναστατικά. Έχει όμως έρθει και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει η ομάδα!

Πέρσι το καλοκαίρι κάποια παιδιά που είχαν την ιδέα αυτή έτυχε και συναντήθηκαν και εκεί ξεκίνησε να πραγματοποιείται η Colour Youth. Από τότε το είπαμε σε φίλους μας και γνωστούς, καινούρια παιδιά ήρθαν, μεγαλύτεροι μας βοήθησαν και ξεκινήσαμε πλέον να οραματιζόμαστε και να οργανωνόμαστε από κοινού. Κυρίως όμως, γνωριστήκαμε μεταξύ μας, γίναμε περισσότεροι, ανταλλάξαμε ιδέες, στίψαμε τα κεφάλια μας, αυτοοργανωθήκαμε και κάναμε κάποιες δράσεις, αλλά και σχέδια για ακόμα περισσότερες! Σύντομα άρχισε να γίνεται φανερή η ανάγκη να αποκτήσουμε μια οργανωτική δομή, έναν τρόπο λειτουργίας δηλαδή. Να μοιράσουμε τις δουλειές για να μην τρέχουμε όλοι για όλα, αλλά και να στήσουμε μια πλατφόρμα στην οποία ο καθένας που έρχεται για πρώτη φορά να μπορεί εύκολα να βοηθήσει εκεί που θέλει χωρίς να χάνει τον μπούσουλα! Παράλληλα άρχισε να φαίνεται και η ανάγκη για την απόκτηση ενός νομικού προσώπου για την ομάδα, με το οποίο θα μπορεί να συνομιλεί με άλλες ομάδες και οργανώσεις, και να διεκδικεί και θεσμικά τους στόχους μας. Όσοι λοιπόν είχαμε γνωρίσει την Colour Youth και ασχοληθεί λίγο πιο ενεργά στην οργάνωση μέχρι τώρα ξεκινήσαμε με χαρτί και μολύβι και πολλές συναντήσεις να σχεδιάζουμε τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας όπως τον οραματιζόμασταν. Από την διαδικασία αυτή προέκυψε αυτό το καταστατικό!

Ακριβώς επειδή η Colour Youth ξεκινάει μέσα στον καθένα και διαφορετική στιγμή, θέλουμε η ομάδα αυτή να είναι ανοιχτή πάντα σε όλες και να μπορούμε όλοι μας, όποτε το αποφασίσουμε, να έρθουμε να την γνωρίσουμε και να την συνδιαμορφώσουμε. Επιθυμούμε να υπάρχει εναλλαγή προσώπων, συμμετοχή και διαρκής ζύμωση στο εσωτερικό της. Με αυτό το σκεπτικό οργανώθηκε αυτό το ανοιχτό κάλεσμα για την ίδρυση της Colour Youth, για να μαζευτούμε και να αποφασίσουμε από κοινού όλοι πως θέλουμε να λειτουργεί! Όλοι όσες την ξεκινήσαμε, όσοι μπήκαμε στην πορεία, όσες την έχουμε ακούσει, όσοι “χωθήκαμε με τα μπούνια” στη δουλειά, και κυρίως εσύ που μπορεί να την μαθαίνεις μόλις τώρα διαβάζοντας αυτό το κείμενο.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή 8 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο 3 του νέου κτηρίου της Νομικής επί της οδού Μασσαλίας στο κέντρο (μετρό Πανεπιστήμιο) στις 17:30!

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

1. Παρουσίαση πρότασης μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας

2. Συζήτηση πρότασης Καταστατικού

3. Ψήφιση και υπογραφή του Καταστατικού και μετά ποτάκια και mingling στην πλατεία Καρύτση!

Τα λέμε λοιπόν από κοντά, την Παρασκευή 8/4 για να διαμορφώσουμε μαζί την κοινότητα μας για μια πραγματικότητα ελεύθερη από νόρμες, διακρίσεις, “απαγορεύεται” και γεμάτη από χαρούμενες προσωπικότητες που είναι περήφανες για κάθε ένα στοιχείο που συνθέτει τον εαυτό μας! Βάλε και εσύ το χρώμα σου στην Colour Youth!

Σημ.: Όσοι/ες θέλουν να υπογράψουν το καταστατικό ως ιδρυτικά μέλη θα χρειαστεί να συνεισφέρουν το ποσό των 20€. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων που προβλέπονται από το νόμο για την ίδρυση του Σωματείου. Όποιος/α δεν θέλει να γίνει μέλος από τώρα μπορεί να γίνει στην πορεία όποτε θελήσει και αφού γνωρίσει την Colour Youth καλύτερα ;) Για να γίνεις μέλος του σωματείου της Colour Youth πρέπει να είσαι άνω των δεκαοκτώ χρονών, αν δεν είσαι μπορείς εννοείται να συμμετέχεις σε όλες τις δράσεις άτυπα!

www.colouryouth.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: