ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Πόσο κοστίζει ένα φιλί;

Posted in Uncategorized by stopomofovia on January 22, 2013

Ένα δημόσιο φιλί μεταξύ ανδρών θα μπορεί να θεωρηθεί «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» και να επιφέρει πρόστιμο μέχρι και 10.000 λιρών, αν ψηφιστεί νέος νόμος που προωθείται στη Ρωσία. Η νομοθεσία που προτάθηκε από το Κρεμλίνο και την Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία κηρύσσει παράνομη τη μετάδοση σε ανηλίκους κάθε πληροφορίας που χαρακτηρίζεται ως «προπαγάνδα σοδομισμού, λεσβιασμού, αμφισεξουαλικότητας και τρανσεξουαλικότητας», καθώς και τις δημόσιες εκδηλώσεις που προωθούν την ισότητα. Το νομοσχέδιο αποτελεί μέρος προσπάθειας για επαναφορά των παραδοσιακών ρωσικών αξιών που αντιτίθενται στο δυτικό φιλελευθερισμό και στη διαφθορά της ρωσικής νεολαίας στην οποία αυτός συνεισφέρει, σύμφωνα με το Κρεμλίνο και την εκκλησία. Άλλοι νόμοι που ψηφίστηκαν πρόσφατα για να διαφυλάξουν τους νέους στη Ρωσία απαγορεύουν την κυκλοφορία έντυπου και διαδικτυακού περιεχομένου που θεωρείται «εξτρεμιστικό» ή ακατάλληλο για το νεαρό κοινό.

Οι νέες νομοθετικές τροποποιήσεις έρχονται 20 χρόνια μετά την κατάργηση του σταλινικού νόμου που τιμωρούσε την ομοφυλοφιλία με φυλάκιση μέχρι και πέντε ετών. Η κατάργηση ήταν μέρος των προσπαθειών για εκδημοκρατισμό του ρωσικού καθεστώτος μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ οι περισσότερες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες αποποινικοποίησαν επίσης την ομοφυλοφιλία. Οι κινήσεις της κυβέρνησης εναντίον των ομοφυλοφίλων αντιμετωπίζονται είτε με αδιαφορία ή με ενθουσιασμό από τους περισσότερους Ρώσους. Σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών θεωρούν την ομοφυλοφιλία «ηθικά απαράδεκτη και κατακριτέα», οι μισοί εναντιώνονται στο γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, ενώ περίπου το ένα τρίτο πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αποτέλεσμα «αρρώστιας ή ψυχικής διαταραχής».

Παράλληλα, κυβερνητικά στελέχη κατηγορούν τους ομοφυλόφιλους για την υπογεννητικότητα της χώρας και επιδιώκουν τον αποκλεισμό τους από κυβερνητικές θέσεις, την αντιμετώπιση της «ασθένειάς τους» με ιατρική θεραπεία ή την εξορία τους! Στέλεχος σε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο δήλωσε σε τοκ σόου εθνικής εμβέλειας ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να σταματήσουν να δωρίζουν αίμα, σπέρμα και όργανα για μεταμοσχεύσεις, ενώ μετά το θάνατό τους οι καρδιές τους πρέπει να καίγονται ή να θάβονται.

Εντωμεταξύ, οι συγκρούσεις μεταξύ γκέι ακτιβιστών και συντηρητικών κινημάτων είναι πλέον συχνό φαινόμενο στη Ρωσία. Οι ομοφυλόφιλοι εκεί είναι θύματα επίμονης ομοφοβίας. Δεν υπάρχουν αξιόπιστες εκτιμήσεις για τον αριθμό τους και μόνο οι μεγάλες πόλεις όπως η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη έχουν γκέι νυχτερινή ζωή.

πηγή

Advertisements

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] αναδημοσίευση από το stopomofovia […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: