ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συναντά στη Βουλή τις LGBT οργανώσεις

Posted in Uncategorized by stopomofovia on February 2, 2013

Όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα, ο πιο ακραίος νεοφιλελευθερισμός όχι μόνο «συμβαδίζει», αλλά ενίοτε υποστηρίζεται από έναν εξίσου ακραίο κοινωνικό συντηρητισμό.

23009_1

Φωτογραφία-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

 Ειδικά στη χώρα μας, στο ιδεολογικό κλίμα που διαμορφώνουν η άνοδος της Χρυσής Αυγής και η υπερσυντηρητική μετατόπιση του κομματικού συστήματος, αλλά και τμημάτων της κοινωνίας, έχουν ως αποτέλεσμα τα κρούσματα κρατικού και κοινωνικού ρατσισμού προς το κάθε λογής «μη κανονικό» να πληθαίνουν ανησυχητικά. Στο κλίμα που διαμορφώνεται, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΔ ατόμων μοιάζει ευαισθησία «δευτερεύουσας» σημασίας.

Η στοχοποίηση και η βία που υφίστανται τα άτομα αυτά, αποκλειστικά και μόνο λόγω διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού ή /και ταυτότητας φύλου (διαπόμπευση οροθετικών γυναικών, επιθέσεις εναντίον ομοφυλόφιλων και τρανς ατόμων, ομοφοβικός λόγος, κλπ), αλλά και γενικότερα η επικράτηση παραδοσιακών και ακραία συντηρητικών «αξιών», εξαιτίας της οποίας θεωρείται «κανονικότητα» η περιθωριοποίηση των ατόμων αυτών και η εξαίρεσή τους από δικαιώματα, όπως το σύμφωνο συμβίωσης, διαμορφώνουν ένα πλαίσιο εξ ορισμού μη φιλικό για την Αριστερά κάθε απόχρωσης –και ιδίως τη δική μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εξακολουθεί, τόσο μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και στο πλαίσιο του Τμήματος Δικαιωμάτων και των αντίστοιχων θεματικών, να παρεμβαίνει και να κινητοποιείται για τα ζητήματα αυτά. Όχι «στο όνομα» των ΛΟΑΤ ατόμων, αλλά μαζί τους: υποστηρίζοντας τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματά τους, και συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ορατότητάς τους μέσα στην κοινωνία. Συμβάλλοντας, από άλλη οπτική, στην ανάσχεση του κοινωνικού συντηρητισμού, την επικράτηση του οποίου διευκολύνει δυστυχώς μια αντίληψη που θέλει τις συγκεκριμένες θεματικές εκτός συζήτησης –είτε στο όνομα «της κρίσης», είτε απλώς λόγω φόβου για το «πολιτικό κόστος».

Με τις σκέψεις αυτές, η ΕΕΚΕ Δικαιοσύνης και το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τις συλλογικότητες των ΛΟΑΔ ατόμων στη Βουλή, σε μια συζήτηση-διαβούλευση, και σε μια προσπάθεια συντονισμού με αυτές.

Στο βίντεο ακούγονται δυο μουσικά κομμάτια: Bob Marley – Redemption Song, Aretha Franklin – Respect

πηγή: Left.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: