ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Πέρασε από το γαλλικό κοινοβούλιο το άρθρο που καθιερώνει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Posted in Uncategorized by stopomofovia on February 3, 2013

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το πιο σημαντικό άρθρο του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών: οι αντιπρόσωποι ψήφισαν 249-97 υπέρ του επαναπροσδιορισμού του γάμου ως μια συμφωνία μεταξύ δύο ανθρώπων – όχι μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Το νομοσχέδιο υποστήριξαν ο σοσιαλιστής πρόεδρος Francois Hollande και οι αριστεροί υποστηρικτές του, σε αντίθεση με πολλούς βουλευτές της αντιπολίτευσης του UMP αλλά και κεντρώους. Εδώ και αρκετούς μήνες, οι προτάσεις αυτές έχουν προκαλέσει δημόσιες διαδηλώσεις τόσο υπέρ όσο και κατά της νομιμοποίησης του γκέι γάμου. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου το 55-60% των Γάλλων υποστηρίζει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ το 50% εγκρίνει και την υιοθεσία.

Gay-merriage
Σύμφωνα με το BBC, η ευκολία με την οποία πέρασε το συγκεκριμένο άρθρο είναι ενδεικτική ότι το νομοσχέδιο θα εγκριθεί τελικά στο σύνολό του. Με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να εγκρίνει το άλλο βασικό μέτρο στο νομοσχέδιο, το οποίο θα επιτρέψει στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά. Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν για περισσότερο από μία εβδομάδα, καθώς οι βουλευτές αναμένεται να συζητήσουν εκατοντάδες τροπολογίες, οι περισσότερες από αυτές κατατέθηκαν από την κεντροδεξιά αντιπολίτευση.

«Ελευθερία επιλογής»

Το νομοσχέδιο σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις της Γαλλίας μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής το 1981. “Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που κάναμε αυτό το πρώτο βήμα,” δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Christiane Taubira. “Θα καθιερώσει την ελευθερία του καθενός να επιλέγει το σύντροφό του ή της για ένα κοινό μέλλον”. Ο βουλευτής του UMP Philippe Gosselin είπε ότι η νομοθεσία ήταν μόνο η αρχή μιας μόδας την οποία ο γαλλικός λαός δεν επιθυμεί. “Σήμερα είναι ο γάμος και η υιοθεσία. Αύριο θα ακολουθήσει η ιατρικά υποβοηθούμενη σύλληψη και οι παρένθετες μητέρες». Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο Καρδινάλιος Philippe Barbarin, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Λυών, υποστήριξε ότι τα σχέδια για να επαναπροσδιορίσει την έννοια του γάμου, θα ανοίξει την πόρτα για την αιμομιξία και την πολυγαμία.

Η συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση αναμένεται να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: