ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Καταγγελία Ομοφοβικού Συγγράματος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Posted in Uncategorized by stopomofovia on February 7, 2013

ab3486b24a3d89f0b6e071b9590cfb48

Η Good As (You)th, ομάδα νέων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών και τρανς ατόμων, καταγγέλει τον αναχρονισμό ενός συγγράμματος που διδάσκεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και συλλέγει υπογραφές για την διόρθωση ή αφαίρεση του. Σύμφωνα με την Good As You(th):

“Στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ διδάσκεται το βιβλίο “Ιατροδικαστική: από τη θεωρία στην πράξη”, του καθηγητή Δ. Ψαρούλη. Το σύγγραμμα περιλαμβάνει αντιεπιστημονικές και αναχρονιστικές ιδεοληψίες που στρέφονται κατά των ομοφυλόφιλων. Χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία ως “διαστροφή” που συναντάται μόνον στον άνθρωπο και την ταυτίζει με την παιδεραστία. Αναφέρει πως «οι ομοφυλόφιλοι είχαν κακές σχέσεις με τον πατέρα τους ή δεν τον έβλεπαν συχνά, ενώ οι μητέρες τους ήταν υπερπροστατευτικές» και πως «το οικογενειακό περιβάλλον των λεσβιών έδειξε ότι οι μητέρες τους ήταν αδιάφορες» που συντείνουν στον στιγματισμό της ομοφυλοφιλίας ως αρρώστιας. Το μόνο πρόβλημα που έχουν τα ομοφυλόφιλα άτομα είναι οι διακρίσεις εις βάρος τους και η ψυχολογική ή φυσική βία που δέχονται που με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι το εν λόγω σύγγραμμα διαδίδει. Ζητούμε την άμεση διόρθωση του εν λόγω συγγράμματος με την αφαίρεση κάθε αναφοράς στην ομοφυλοφιλία ως διαστροφή είτε την οριστική αντικατάστασή του.”

Υπογράψτε την καταγγελία/αίτηση εδώ

Σε σχετική ανάρτηση του στο facebook, ο Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ (Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι) επισημαίνει πως στο παρελθόν, εκτός από το βιβλίο του Δ. Ψαρούλη, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κατέθεσε στη δίκη του για ομοβοφία μια επιστολή με ανάλογο περιεχόμενο (“η ομοφυλοφιλία αποτελεί διαστροφή”) από τον Ματθαίο Τσούγκα, καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, στο ίδιο πανεπιστήμιο.

71860_10151316076802968_1825429644_n

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: