ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ο Υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ για τις πρόσφατες αυτοκτονίες των γκέι εφήβων

Posted in LGBT δικαιώματα by stopomofovia on October 8, 2010

Ο υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ, Arne Duncan, κατόπιν αιτήματος της οργάνωσης GLSEN, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις πρόσφατες αυτοκτονίες των γκέι εφήβων:

Αυτή την εβδομάδα, με μεγάλη μας θλίψη χάσαμε δύο νέους άντρες, οι οποίοι αφαίρεσαν τη ζωή τους για έναν απαράδεκτο λόγο: υπήρξαν θύματα εκφοβισμού και παρενόχλησης επειδή ήταν ανοιχτά γκέι ή θεωρήθηκε ότι είναι γκέι. Αυτές οι τραγωδίες έρχονται να προστεθούν σε τουλάχιστον άλλους τρεις νέους ανθρώπους οι οποίοι αυτοκτόνησαν γιατί δεν μπόρεσαν να αντέξουν το τραύμα του εκφοβισμού και της παρενόχλησης εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Αυτή τη στιγμή ο καθένας και η καθεμία από εμάς – γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, εκλεγμένοι αξιωματούχοι και όλοι οι άνθρωποι με συνείδηση – οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να μιλήσουμε ανοιχτά εναντίον της έλλειψης ανεκτικότητας σε κάθε της μορφή.  Είτε πρόκειται για μαθητές που παρενοχλούν συμμαθητές τους εξαιτίας της εθνικότητας ή της θρησκείας τους είτε πρόκειται για έναν ενήλικο, δημόσιο αξιωματούχο που παρενοχλεί τον Πρόεδρο του σώματος φοιτητών του Πανεπιστημίου του Michigan επειδή είναι γκέι, έχει έρθει πια η ώρα ως χώρα να πούμε Αρκετά. Φτάνει πια. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Leave a comment