ΣΤΟΠ ΟΜΟΦΟΒΙΑ

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός και LGBT ακτιβιστές γιορτάζουν την καθιέρωση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών

Posted in LGBT δικαιώματα by stopomofovia on June 3, 2010

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός συνάντησε εκπροσώπους της ILGA-Europe, της ILGA-Portugal και άλλους Πορτογάλους LGBT ακτιβιστές για να γιορτάσουν την επίσημη δημοσίευση του νόμου που καθιερώνει το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ο νόμος είχε εγκριθεί από το Κοινοβούλιο στις 8 Ιανουαρίου του 2010 και υπογράφτηκε από τον Πρόεδρο στις 17 Μαΐου του 2010. Ο νόμος αποτέλεσε εθνικό και διεθνές ορόσημο στον αγώνα για την ισότητα των LGBT ατόμων – αγώνας που συνεχίζεται και απαιτεί κινητοποίηση από όλους, άτομα και θεσμούς.

Ο Paulo Côrte-Rea, πρόεδρος της ILGA-Portugal, δήλωσε: “Αυτή η στιγμή ενισχύει την εθνική και διεθνή αναγνώριση της δουλειάς που έχει γίνει από την κοινωνία για να προωθηθεί αυτή η απόφαση-ορόσημο ενάντια στις διακρίσεις. Σηματοδοτεί παράλληλα την αναγνώριση του σημαντικού ρόλου αυτών των οργανώσεων από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας”.

Η Evelyne Paradis, εκτελεστική διευθύντρια της ILGA-Europe, προσθέτει: “Η υιοθέτηση του νόμου από την Πορτογαλία είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την πλήρη ισότητα των LGBT ατόμων στην Ευρώπη καθώς αυξάνει τον αριθμό των χωρών που εγγυώνται πρόσβαση στο γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σημαίνει ακόμα ότι όλο και περισσότερες κυβερνήσεις στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας, το οποίο είναι έτοιμες να αγκαλιάσουν χώρες με διαφορετικό πολιτισμικό, ιστορικό και πολιτικό υπόβαθρο”.

πηγή

Leave a comment